duminică, 31 august 2008

G spot, ejacularea feminina - fiziologie sau fantezie?

G spot, ejacularea feminina - fiziologie sau fantezie? Nu-mi vine sa cred! Exista unii care deja s-au specializat in asta si in plus mai sunt si femei, deci cu adevarat specialisti. Daca citesti acest articol si esti femeie, probabil ca-ti va spune mai mult decat mi-a spus mie acest filmulet.




Articolul respectiv este in limba engleza, nu cred ca veti avea probleme cu acest lucru, dar totusi, voi face un scurt rezumat: tipa care vorbeste este un fel de instructor de fitness care s-a specializat in sexologie si tantra. Povesteste ca nici ea nu credea in ejacularea feminina si ca a citit si a descoperit pe ea insasi cum se face - nu voi intra in detalii, doar ca desi in filmele erotice fenomenul este grosier trucat, in realitate (dupa cum spune tot ea, eu nu am citit acest lucru nicaieri) compozitia lichidului respectiv, bogat in polizaharide, il arata asemanator lichidului prostatic si celui secretat de glandele accesorii feminine cu rol in lubrifiere. Punctul G se mai este numit si prostata feminina - nu am intalnit in literatura de specialitate acest aspect. Daca ar fi existat tesut prostatic acolo, cu siguranta ar fi fost descris de histologie, deci deduc ca nu exista asa ceva; credeti-ma ca nu a ramas milimetru de tesut uman nestudiat. Ideea 'prostatei feminine' ar fi tentanta deoarece in cursul morfogenezei organismului, structura femenina si masculina este pana la un punct asemanatoare, iar cele doua organisme prezinta ramasite din structurile atrofiate ale celuilalt sex.

Dincolo de lipsa de suport anatomic, ideea care mi se pare demna de retinut este ca si orgasmul, ca orice alta utilizare a trupului nostru, se invata*. Mai mult, tipa sustine ca orice femeie poate avea orgasm cu ejaculare feminina. Am intalnit paciente cu probleme mult mai grave: dispareunie (durere la copulatie), lipsa lubrifierii, lipsa orgasmului, pe care psihologia le explica prin diverse incarcaturi negative si lipsa relaxarii (fobii si experiente neplacute din copilarie, o relatie inadecvata cu partenerul, fobii capatate, etc, etc) care din pacate au trebuit sa se consoleze cu aflarea cauzei disfunctiei ('cauzei eventuale', pentru pana nu o rezolvi nu ai cum sa fii sigur ca ai gasit-o pe cea corecta) neputand nici sa faca psihoterapie, nici sa schimbe partenerul. Sunt convins ca ati intalnit astfel de cazuri, va doresc numai sa nu aveti dvs parte de ele. Prin urmare, faptul ca ejaculeaza sau nu, este in realitate atat de redus in importanta incat eu as fi fericit daca toate femeile ar sti ca orgasmul nu e un mit.

Consider ca este responsabilitatea parintilor sa-si invete copii, la timpul potrivit, despre trupul lor, direct sau apeland la un specialist, un medic acreditat pentru 'planning familial' ('planificare familiala').

Deasemenea, consider de datoria fiecarui individ, in cazul femeilor sa-si respecte dreptul de a se informa si de a cauta sa fie fericite (era un film, "Pursuit of happyness" cu Will Smith - pe care vi-l recomand), iar in cazul barbatilor, sa-si respecte partenera ca fiindu-le jumatatea fara de care individul isi pierde rostul .

*Obs: Mi se pare ca am remarcat intr-un alt articol faptul ca foarte multe din deficientele de vedere ale copiilor sub 6 ani pot fi corectate de 'pleioptica', un fel de kinetoterapie a vederii - si vazul, ca si mersul, trebuiesc invatate corect!! Din pacate sunt prea putini cei care stiu asta.

Obs: daca le e teama sa nu urineze in timpul actului sexual cum spune aici, sa se duca inainte la toaleta. Dpdv medical, se recomanda femeii sa urineze dupa copulatie pentru a contracara impingerea germenilor din uretra spre vezica, fenomen normal dar nedorit.


----------------------------------------------------

Cu respect,

Dr Daniel Ganea
dr. Daniel Ganea

.

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

-------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă ai cont pe Facebook, WordPress, Google+, Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul și prietenilor tăi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieti un comentariu pentru autori si pentru ceilalti cititori;