duminică, 16 iunie 2013

Reumatismul si durerile de tip reumatismal


Intr-adevar, durerile acestea poate ca nu sunt intotdeauna traumatizante, pacientul invata sa le suporte, dar pe termen lung, nu numai ca pierde din vedere monitorizarea procesului degenerativ local care invariabil evolueaza, dar "se uzeaza" mecanismele organimului de adaptare la aceasta problema careia organismul nu-i poate raspunde corect prin forte proprii.



De aceea se dovedeste cu atat mai util sa intervenim atat medicamentos (antiinflamatoare, miorelaxante si antalgice pentru intreruperea mult pomenitului cerc vicios care se formeaza la nivelul radacinilor nervilor spinali in caz de spondiloza sau hernie vertebrala) cat si prin tratamente de kinetoterapie, menite sa porneasca corect reechilibrarea metabolismului si sa o redirectioneze catre o ameliorare substantiala a suferintei cauzate de afectiune. Iata mai jos in imagine este prezentata evolutia degenerativa a vertebrelor in ordine cronologica de sus in jos:

si iata consecinta: pensarea (ingustarea) spatiului intervertebral, prin mai multe mecanisme (excrescente osoase - osteofite, contractii musculare de aparare sau algice - dureroase, tasari ale tesutului osos vertebral, etc) :





[video presopunctura in afectiuni dureroase ale coloanei]

Presopunctura are rol de a decontracta ţesuturile afectate de reumatism.

Scade amplitudinea durerii pe anumite zone şi putem interveni mai uşor. bolnavul este deja traumatizat din cauza durerii pe care o resimte în permanenţă şi avem nevoie de această presopunctură ca ulterior să putem interveni mai uşor, să nu mărim amplitudinea durerii, dimpotrivă să o reducem până la a o elimina”, a mai afirmat pentru DigiTV doctorul Marcel Drăguș.


Specialiştii in kinetoterapie recomandă ca aceste tratamente să fie făcute chiar si la domiciliu de patru ori pe an, în cure de câte zece şedinţe. Mai multe informatii despre costuri si parerile pacientilor puteti gasi pe facebook in Comunitatea Oamenilor Sanatosi si pe ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Presopunctura este un fel de stimulare a organismului spre a se vindeca si a-si regla metabolismul care este la indemana noastra. Iata pentru diferite tipuri de durere, cateva manevre de masaj terapeutice de presopunctura, practic este un efect utilizat in reflexoterapie. Asa cum probabil ati observat deja, multe dintre acestea le realizam involuntar atunci cand ducem mana la locul dureros.



Cu respect,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieti un comentariu pentru autori si pentru ceilalti cititori;