duminică, 8 februarie 2009

Nimeni n-o va face pentru noi. Fiecare pacient isi are doctorul pecare-l merita si viceversa.

"Fiecare medic isi are pacientul si fiecare pacient isi are medicu pe care il merita."
Daca nu sunteti medic in sistemul public, acest mesaj poate fi considerat spam. Dar cu siguranta sunteti sau veti fi pacient, nici unul nu scapam...


Aceasta este o scrisoare deschisa a unui coleg medic chirurg catre ministrul sanatatii, pasamite aparatorul drepturilor pacientilor si medicilor deopotriva in fata gestionarului fondurilor, CAS care prin monopolul sau poate dicta atat medicilor cat si pacientilor generand un grav conflict de interese. Singurul om care poate face (cel putin teoretic) curatenie in sistem, este un pion politic - doar un pion politic.


Aici gasiti scrisoarea: http://sebastian-corn.tapirul.net/

A trecut atata timp, si inca nu s-a pornit pe o directie eficienta pentru cei care au nevoie de acest sistem public de sanatate. Dar banii s-au incasat. Si toate sediile CAS au acum geamuri fumurii. Depinde doar de noi sa punem piciorul in prag si sa-i informam pe pacienti ca ridicatul din umeri este o practica ce e dictata de sus in jos de catre cei care le cheltuie fondurile pe orice produce comision (vezi lipsa medicamentelor ieftine si abundenta celor scumpe).



In plus, pentru ca asa l-am invatat, acum pacientul a ajuns sa ne poata forta sa luam mita, si nu numai pentru un salon mai curatel ci si ca sa-i dam un concediu medical nemeritat si pana la a declara un accident de circulatie 'deces din cauze naturale' (vezi eficienta unei singure campanii 'Te mănîncă să iei?'). Poate ca nu iei banii, dar nici de lucru nu mai gasesti de a doua zi in acel judet. Asa ca-i inteleg neputinta d-lui ministru.



Si nu, nu-mi voi cere scuze pentru acest spam. Dvs daca nu sunteti medic, cu siguranta ati fost sau veti fi pacient la un moment dat. Daca noi medicii nu-i informam pe pacienti, o va face presa care din pacate are alte interese decat sanatatea.

Intre medic si pacient este un parteneriat. De felul cum se inteleg depinde sucesul, adica ingrijirea si recuperarea sanatatii. Medicul nu vindeca, doar incearca sa amelioreze, asa cum scrie in juramant. Numai Dumnezeu vindeca.


Va multumesc ca v-ati inteles interesul si va implicati!

----------------------------------------------------

Cu respect,

Dr Daniel Ganea
dr. Daniel Ganea

.

Medic de familie, Ecografie la domiciliu,

Medic urgente ambulanta privata

http://ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Comunitatea Oamenilor Sanatosi

-------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă ai cont pe Facebook, WordPress, Google+, Linkedin sau Tweeter, poți folosi butoanele Like și Share de mai jos pentru a recomanda articolul și prietenilor tăi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieti un comentariu pentru autori si pentru ceilalti cititori;