sâmbătă, 23 septembrie 2017

Tinerete fara batranete si viata cu gene modificate

Se pare ca odata cu descifrarea genomului uman au aparut si cheile acestui deziderat, tinerete fara batranete. Deja cunoastem faptul ca anumite fiinte, microorganisme si reptile (crocodilii de exemplu) nu imbatranesc precum oamenii si mamiferele, avand in codul genetic inscris destinul unei vieti vesnic tinere.

Michio Kaku descrie printre altele la minutul 48:20 metoda stiintifica abordabila in privinta tineretii fara batranete:

Secretul tineretii este sa nu te îmbuibi

Este minunat ca stim acum cum sa devenim nemuritori din punct de vedere biologic, dar ce mi se pare mai relevant este sa intelegem, sa cceptam si sa ne folosim de mecanismele naturii. In acest caz, Michio Kaku remarca, spre deosebire de Oprah Winfrey care si ea a dedicat o intreaga emisiune descoperirii acestei gene a tineretii fara batranete, ea fiind o grasa cunoscuta pasionata de retete de slabit, remarca spuneam faptul ca aceasta descoperire demostreaza ca in natura ai de ales:

  1. Ori flamanzesti si iti reduci consumul pana trece perioada de restriste
  2. Si astfel traiesti mai mult fiindca obiectivul este sa treaca urgia,

  3. Ori te imbuibi si faci copii
  4. Fiindca un alt obiectiv al vietii este sa se inmulteasca.

Calugarii in general ajung la varste inaintate. Oamenii saraci care vrand-nevrand a tinut dieta mediteraneana sau vegana, care au trecut prin 2 razboaie dar n-au murit de boli diverse sau de la tratamentul cu medicamente, ajung peste suta. Are logica?

Ei, acum e dovedit stiintific. In afara de rara caracteristica a lipsei apoptozei (moartea celulara programata) la anumite organisme, singura modalitate de prelungi viata care este biologic comuna tuturor animalelor este deprivarea de hrana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrieti un comentariu pentru autori si pentru ceilalti cititori;